TOP FLAMES

– Europe –

Top Flames Europe B.V. is Powered by De Lange B.V. De Lange B.V. heeft een jarenlange, ijzersterke reputatie als specialist in de productie van zaagsel voor veehouderijen, openhaardblokken voor de retail en pellets voor particulieren en bedrijven. Hergebruik en duurzaamheid staan centraal in de producten, toepassingen en bedrijfsvoering.

Hoge kwaliteitseisen

Als dochterbedrijf van De Lange B.V. zijn deze uitgangspunten ook bij Top Flames Europe B.V. leidend. We hanteren hoge kwaliteitseisen bij de productie van onze haardblokken, maximaal rendement en sfeer in gebruik, maar ook minimale effecten op de leefomgeving. Wij leggen de lat zelfs hoger dan vereist als het gaat om duurzaamheid en de juiste balans tussen gebruik, rendement en impact. We hanteren zeer hoge standaarden voor de milieueffecten van onze producten. Deze zijn ruimschoots goedgekeurd voor de strengste eisen en wetgeving.

Van klein tot groot

Top Flames Europe B.V. produceert via haar moderne productielijnen haardblokken van divers formaat met uiteenlopende brandduur, beginnend bij 200 gram tot 2 kilo. Voor onze private labels kunnen wij leveren op iedere gewenste brandduur binnen dit spectrum.

Schoner dan hout of kolen

Voor de productie van onze haardblokken maken we gebruik van restproducten uit de houtverwerkende industrie en maken dus van ‘houtafval’ waardevolle producten voor gebruik in haarden en kachels. Onze haardblokken bestaan voornamelijk uit een mengsel van zaagsel en paraffine en leveren daardoor een veel schonere verbranding op dan hout of kolen.

Eigen biomassacentrale

Daarnaast gebruikt ons moederbedrijf De Lange B.V. ‘onbruikbare’ restproducten voor CO2-neutraal gebruik in onze eigen energiecentrale in De Lier (Westland). Deze energiecentrale produceert 800kW groene stroom per uur en draait 24 per dag, 7 dagen per week. De opgewekte energie wordt teruggeleverd aan het nutsbedrijf. De restwarmte die vrijkomt bij het opwekken van de stroom gaat naar tuinders in de buurt die in totaal 20 hectare glastuinbouw hebben.

Top Flames Europe B.V.
POWERED BY DELANGE BV

Rustenburgerweg 3
1646 WJ Ursem
Telefoon: +31 (0)72 503 92 02
© 2024 De Lange B.V.

Powered by